Skip to content

Een fris en schoon hoofdkussen in 2 stappen

Een fris en schoon hoofdkussen in 2 stappen

Een fris en schoon hoofdkussen in 2 stappen

Het is naast het verschonen van je bed, ook een aanraden om je hoofdkussen eens in de 2 maanden te wassen. Is het nog nooit eerder bij je opgekomen, of heb je de vraag waarom? Nou dat komt omdat je hoofdkussen, die ongewassen blijft maar liefst 16 verschillende schimmels bevat! Maar dat niet alleen dan hebben we het nog niet over, al het zweet, huisstofmijt en dode huidcellen. Maar met deze eenvoudige 2 stappen was je elke kussen weer helemaal fris en schoon.

Stap 1 – Je hoofdkussen wassen

Heb je een dons, wollen of een synthetische hoofdkussen? Dan hop: de wasmachine ermee in ook is een schuim kussen geschikt voor een wasbeurt. Maar voordat je zomaar gaat wassen, raadpleeg altijd eerst het was label voor je de kussen gaat wassen. Zorg er voor dat de hoofdkussen voor je gaat wassen, uit de kussensloop is. Zorg voor een lekker zacht wasmiddel, dat speciaal geschikt is voor wol en stel de wasmachine in op 60 graden. Na het eerste wasprogramma zet je de machine nog een keer op een spoelprogramma. Zodat je zeker weet dat al het wasmiddel uit het kussen gespoeld is, deze handeling doe je ook met centrifugeren. 2 keer zo’n programma haalt meer water, uit de kussen dan 1 keer. Je wast kussens het beste altijd met minimaal 2 en maximaal 3 te gelijk.

Stap 2 – Het drogen van je hoofdkussen

Na de 2 tal wasjes en centrifuge doe je de kussens gewoon in de droger. Het is een adviserende tip van de meeste kussenmerken. Waarom je de kussen het beste direct in de droger dient te doen, is omdat de vulling op een goede en snelle manier droogt. De droger stel je in op de laagste stand of wol programma en laat de droger maar drogen. Alleen een kussen van schuim, droog je beter aan een waslijn omdat anders het materiaal kan smelten. Voor een stevig opgeklopt kussen, doe je er 2 tennisballen bij, vergeet niet elke 30 minuten eventjes te kijken of de kussens goed en gelijkmatig drogen.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + acht =